logo

Kep’s Krab

Kampot en Kep worden meestal in één adem genoemd. Kampot staat vooral bekend om de peper en Kep om de krab. Voeg je ze samen dan krijg je de overheerlijke “Kampot pepper with crab”. Tijdens onze wereldse reis zijn wij 5 dagen in Kampot gebleven, 2 dagen langer dan gepland.
Kampot is Cambodja op z’n best!

De mooiste reisbelevenissen in Kampot en Kep

  • In Kampot  kun je vooral relaxen. Verwacht niet dat je vermaakt wordt. Het vermaak zoek je zelf op.
    Zoals een ochtend SUP-pen, Stand Up Paddling, met Subasia.  Onder leiding van Annie leerden wij in 15 minuten hoe je op de plank moet staan en blijven staan, hoe je stopt en hoe je bochtjes maakt. Daarna SUP je zo’n twee uur door de mangrove, langs kleine dorpjes en tempels. Ondertussen hoor je weinig anders dan kabbelend water, vogels en kinderstemmetjes vanuit de dorpen. En SUP-pen kan iedereen! Het is echt een makkie. De plank is breed en stabiel en je moet echt je best doen om eraf te vallen.

SUP

  • Bij JolieJolie Beauty salon and Spa boeken we een volledige lichaamsmassage. En de volgende dag een manicure en daarna nog een pedicure….Heerlijk!  Wij konden er geen genoeg van krijgen.  Echt goedkoop is het niet (voor Hollandse begrippen overigens wel) maar je krijgt er dan ook een heerlijke koele en schone omgeving voor terug, een drankje en deskundige en uitgebreide behandelingen. Ik zeg gewoon doen!
  • Met de tuk-tuk zijn we naar Kep aan zee gereden. Kep is vooral bekend om de crabmarket en de prachtige hetzij vervallen koloniale gebouwen.  Houd je niet van vis en alles wat daarmee verband houdt, dan moet je het bezoekje even in overweging nemen. Wij vonden het in ieder geval geweldig. Een Aziatische markt is sowieso wel ons ding, en deze helemaal. Alles wordt vers gevangen en 2 meter verderop verkocht. Voor onderweg, thuis of om gelijk weg te smikkelen. Dat laatste hebben wij gedaan. Om 11.00 uur in de ochtend aten wij de beroemde Kampot pepper with Crab.

crab

  • Kampot heeft zelfs een bioscoop. Op z’n Cambodjaans dan. Een zaaltje ergens boven in een oud gebouwtje met tuinstoelen en hangbanken. Een nooduitgang is er niet maar het gevaar op brand is nihil met de airco op 10 graden. Eten en drinken is toegestaan maar winden laten niet :) goh..  Altijd leuk zo’n avondje in de bios.

Waar is het goed eten en drinken in Kampot en Kep

  • In het Epic Art café, gerund door jongeren met een lichamelijke beperking, drink je goede koffie , en fruit shakejes.  Eigenlijk is alles hier lekker. Ontbijt, lunch en de taartjes. Buiten wel even je schoenen uit doen.

IMG_2454

  • Bij Ecran Noodle shop eet je heerlijke handgemaakte noodle soup en dumplings.  Oh ja, na het eten kun je op de bovenverdieping  naar de eerder beschreven bioscoop.
  • Plastic stoeltjes, plastic tafelkleedje en een houten tafeltje. Op tafel een ijskoud Ankgor biertje en een bordje Lok Lak of een ander gerecht uit de Khmer keuken. Meer is er niet voor nodig om ons drie dagen achter elkaar te laten terug komen.  Het restaurant zit in the old market  op de kopse kant tegenover de rivier.
  • Rikitikitavi. Een restaurant  met een schitterend uitzicht over de rivier. Het eten is heerlijk maar nog lekkerder zijn de cocktails. En tijdens happy hour is het 2 halen en 1 betalen.

De fijnste herinneringen

Op het balkon van Rikitikitavi met een cocktail in de hand, de zon zien ondergaan. De  geur van houtvuurtjes in de ochtend; puur geluk. En slenteren door de oude straatjes met koloniale huizen ondertussen genieten van de heerlijke relaxte en authentieke sfeer. Of met de fiets op pad en begroet worden door vriendelijke Khmer.K
Kortom Kampot is absoluut de moeite waard om er een paar dagen te blijven.

IMG_2264

 

Recent Posts

Leave a Comment