Na Thailand en Vietnam is het de beurt aan Cambodja
Angkor Wat, Killing Fields, bounty stranden en Pol Pot om maar een paar hoogte- en dieptepunten te noemen. Drie en een halve week door dit fascinerende land reizen, wat een geweldig vooruitzicht. Cambodja maakt onderdeel uit van onze wereldse reis 1.0.  We vliegen met Air Asia van Perth (Australië) naar Phnom Pen. Een vlucht van zo’n 9 uur met tussenstop in Kuala Lumpur.. De tussenstop op het vliegveld benutten we goed. Door het tijdsverschil hebben we om 10.00 uur lokale tijd vreselijk zin in noedels. De kom pittige noedels is dan ook in no-time verdwenen.

Route
Van te voren heb ik lang nagedacht over de reisroute. We houden ervan om wat langzamer te reizen, slow travel zeg maar.  Liever wat langer op één plaats en de plaatselijke sfeer goed ervaren dan, zoals de Japanners (no offend), veel zien in weinig tijd. Onze reisroute ziet er als volgt uit. Phnom Penh –Ko Rong- Kampot-Kep-Phnom Penh-Battambang-Siem Reap- Bangkok.

Absolute hoogtepunten
Met stip Kampot. In de blog lees je waarom.  Zonsopgang Ta Prohm in Angkor Wat, de Killing Fields (emotioneel gezien een dieptepunt) en de betoverende glimlach van de Cambodjanen.

En de minder leuke kant
Na het regime van Pol Pot is Cambodja van een welvarend, stabiel en veilig land verandert in een arm en hulpbehoevend land. En daar maken landen als China , Vietnam en Thailand dankbaar gebruik van. Bijna het hele land is ontbost en grote stukken land zijn opgekocht door de omringende landen voor het exploiteren van industrie. De bevolking wordt uitgebuit en het land wordt door de zittende regering verkwanselt. Droevig. Gelukkig is er een tegenbeweging te zien. Allerlei NGO (non-goverment organisation) initiatieven poppen op om de bevolking te helpen het eigen ondernemerschap terug te vinden.  Ik blijf hopen dat Cambodja ooit weer een zelfvoorzienend land wordt.

Het lekkerste eten
Het ijskoude Angkor Wat biertje, vers gevangen krab met Kampot pepper en beef Lok Lak.

Reiservaringen en sweet memories
Ik deel deze graag met je! Lees mijn ervaringen in en over dit land en hopelijk raak je hierdoor net zo enthousiast als ik!

 

Recent Posts

Leave a Comment