Woon je in Füssen dan ligt je achtertuin letterlijk aan de voet van de Alpen en tegen de grens van Oostenrijk. De voortuin kijkt uit over de grote en blauwe Forggensee.  Maar de absolute trekpleister by far van dit kleine Zuid Duitse plaatsje is Schloss Neuschwanstein en Schloss Hohenschwangau. Goed voor zo’n 1,3 miljoen! bezoekers per jaar. Ik bezocht Füssen dit jaar twee keer.

De mooiste reisbelevenissen in Füssen
Deze zomer nam ik de gondel naar de Tegelberg. Na een kort tochtje met fenomenaal uitzicht, stond ik op de berg.  De top was nog even klimmen en met flipflops een té grote uitdaging. Maar een lekkere cappuccino in het zonnetje is  slipper verantwoord.

IMG_4493
Houd je van kastelen, romantische doorkijkjes en veel , heel veel toeristen dan moet je zeker de beide kastelen bezoeken. Reserveer dan wel online de toegangskaarten. Je kunt vanuit Füssen de kastelen ook lopend bereiken. Reken op een tochtje van anderhalf uur. Lunchen kan daar geweldig bij Museum der bayerischen Könige met uitzicht op de Alpsee. Vooral als het zonnetje schijnt en je buiten kunt zitten.

IMG_4865
Die Altstad van Füssen is sehr gemütlich. Füssen heeft een heuse wijnbar en een markthal. Een stadpark en ontelbaar veel restaurantjes. Je kunt je hier prima een middagje vermaken.

IMG_4840
Op een kleine 20 minuten rijden ligt het Oostenrijkse dorp Reutte. En in Reutte hebben ze iets bijzonders; dé highline 179. Een voetgangersbrug op 114,60 meter hoogte en een lengte van 403 meter. En voor de optimale brugfeeling loop je op tralierooster. Hoe drukker op de brug, hoe meer ie wiebelt.IMG_4876Waar is het goed eten en drinken?
Een paar adresjes. Wijn drinken in een echte wijnbar met oude wijnvaten als tafeltjes bij Giovannis Weinladen.

IMG_4835

De beste pizza in tijden gegeten bij La Perla Ristorante Pizzeria.  Koffie mit Kuchen kan goed én goedkoop :) bij de bakker tegenover de zij-ingang van de Markthallen. En met een wijntje in je hand genieten van het uitzicht over de rivier de Lech doe je op het zonnige terrasje van Laura’s Schiffwirtschaft net over de brug.
Maar het allerlekkerste heb ik gegeten bij Hotel Steiger in Schwangau/Horn net buiten Füssen.  Chefkok Timo kookt hier de Allgäuer Küche met verse kruiden uit eigen tuin.

Füssen is qua omgeving, activiteiten en op culinair vlak, absoluut een overnachting en zeker een stop waard.

DCIM100GOPROGOPR0053.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment