Australië is groot, heel groot
Tijdens het voorbereiden van onze reis naar Down Under moesten er dus keuzes worden gemaakt. En omdat wij soms buiten de gebaande paden willen reizen, kiezen we voor Double You A of te wel Western Australië (WA). Beginpunt is de meest westelijk gelegen stad van Australië, Perth.

Airbnb in Fremantle
Ik ben een fan van Airbnb. Eerder hebben we hier al gebruik van gemaakt in Washington en Corsica en nu ook in Fremantle. En het beste? We boekten een privé kamer en kregen vijf dagen de beschikking over het hele huis. Of we dan wel de kat en de drie kippen eten wilden geven. Dat is nog eens een goede deal. “Ons” huis lag in Noord-Fremantle. Drie minuten lopen van het treinstation en op twee minuten loopafstand  van The Black Truffle waar we iedere ochtend heerlijke cappuccino drinken.  Het huis is van Vanessa en heet Hidden Treasure . Een echte aanrader.

Airbnb Hidden Treasure

De achtertuin in Balinese sfeer

Cottesloe Beach
Gelegen aan de Westkust van Australië hebben de stranden van Perth patent op geweldige zonsondergangen. En er zijn nogal wat stranden. Wij kozen voor de meest bekende van al Cottesloe  Beach. Of zoals de Aussies zeggen, Cott. Met de trein vanuit Fremantle  is het nog een kleine tien minuten lopen naar het strand. Het eerste wat ons opvalt zijn de  grote Nordfolk pijnbomen en de drie terrasvormige grasvelden waar je zandloos en in de schaduw van de pijnbomen kunt liggen. Het art-deco theehuis is het bekendste icoon van Cott samen met het verderop in zee gelegen “the Pylon”. Een lang betonnen en belvormige  object. The Pylon diende origineel voor de bevestiging van een groot anti-haaiennet . Het net is ondertussen verdwenen en the Pylon wordt nu gebruikt om ervan af te springen of te duiken.  Tijdens het wachten op de zonsondergang ,maken wij kennis met “the Fremantle Docter”.  Een wind die met name in de namiddag  opsteekt en het er niet warmer op maakt. Ik raad je dan ook aan, ook al vallen de mussen van het dak, altijd iets warms mee te nemen. Het idee om met een wijntje in de hand en met een zak fish and chips de zon in de zee te zien zakken, laten we voor wat het is. In plaats daarvan warmen we op in het Italiaanse restaurant  IL Lido aan de boulevard.  Zeker geen slechte keus! En die geweldige zonsondergang? Die hebben we gelukkig wel meegekregen. En eerlijk is eerlijk het was echt een plaatje.cottesloe beach

Little Creature Brewery in Fremantle
Hip, gezellig, fantastisch bier, lekker eten en een heerlijk terras. Een korte omschrijving van de brouwerij. Gelegen aan de  Fishing boat harbour van Fremantle. Wij hebben er oud en nieuw gevierd en we hadden ons geen leuker plekje kunnen wensen

Little-Creature-Brewery

Rottnest island (Rotto)
Ok, nieuwjaarsdag in Nederland is meestal grijs, grauw en nat. Nieuwjaarsdag op Rottnest Island is warm, zonnig en allesbehalve grauw.  Wat een heerlijkheid. Om op 1 januari niet te vroeg op te hoeven staan en om verzekerd te zijn van een plaatsje op de boot, hebben we de bootkaartjes al een paar dagen van te voren gekocht. Ze zijn zeker niet goedkoop maar in het kader van “ nu we er toch zijn”  doen we het wel. De Rottnest Express vertrekt om 11.30 uur. En na een onstuimig overtochtje lees veel wind en hoge golven komen we na 45 minuten aan op het eiland. Daar staat onze fiets al klaar (want boot en fiets kun je tegelijk boeken).  Even wat achtergrond informatie. Wij hebben normaal gesproken weinig geluk als het gaat om het spotten van wilde dieren. Maar de Quokka trekt zich daar niets van aan. Je struikelt bijna over de diertjes dus ze missen zou wel heel ernstig zijn. En fotogeniek zijn ze ook.  Na deze ontmoeting gaan we op pad. Op naar de strandjes met azuurblauw water, bootjes, wit zand en koud (!) zeewater. Veel schaduw is er niet dus het is smeren geblazen. De aussies zelf lopen in UV badkleding en smeren zich suf met sunblock.  Het eiland is niet groot en met Hollandse fietservaring kun je in een dag het hele eiland rondfietsen. Met de nadruk op “kun” want je kunt ook gewoon van strandje naar strandje fietsen, wel zo relaxed op een nieuwjaarsdag.

Rottnest-Island

Ook leuk om te doen:
– Een bezoekje aan Kingspark in Perth
– Eten in de hippe wijk North Bridge in Perth
– De “prison” in Fremantle bezoeken
– Biertje drinken in een van de hippe clubs van Fremantle

Ook al eens in Perth en Fremantle geweest? Ik lees graag jouw leukste ervaringen!

hip Perth

 

Recent Posts

Leave a Comment