Maandelijks laat ik je een foto zien die wat mij betreft een plaatsje in de spotlight verdient. Omdat het gewoon een mooie foto is of omdat ik er zelf zo blij van word of omdat het een stukje van de prachtige wereld laat zien.

Bij het zien van deze foto ruik ik weer de vlees spiesjes en hoor ik het gesis van de hete plaat. Proef ik de pure smaken van Australië en voel ik de zwoele avondlucht op mijn huid. In de Australische rimboe op een bushcamping stond deze BBQ in de ‘campkitchen’.  Met onze campervan, formaat postzegel, maakten we een roadtrip door het uiterste Zuidwest puntje van Australië.  In een woord fantastisch! en back to basic.  We kunnen in de campervan slapen maar daar is dan ook alles mee gezegd. We hebben geen koelkast of kookstelletje en zijn dus aangewezen op de campkitchen faciliteiten van de campings. Dit betekent veel BBQ-en. Geen straf in een land waar iedereen zijn complete buitenkeuken meeneemt naar de camping en BBQ tot een kunst heeft verheven. Grote stukken mals vlees, heerlijke groentes en perfect BBQ weer.
Deze  BBQ smaakte het allerbest.  Een paar uur daarvoor hebben we namelijk Bluff Knoll beklommen. Een berg in het Stirling Range National park. Een meer dan pittige klim in de Australische hitte maar met een geweldig uitzicht op een 1100 meter hoogte. En na gedane arbeid….

BBQ-Down-Under

Recent Posts

Leave a Comment