Hoe ik in Atlanta terecht kwam
Tijdens een van onze reizen, ontmoeten wij een ietwat typische of liever gezegd een typische Amerikaan. Met een Hawaï-shirt, grote jaren- 80 zonnebril en witte gympen staat tijdens een happy hour in een B&B deze bijzondere man voor onze neus. Met een “howdy guys” is hij het prototype gepensioneerde Amerikaan. Wij hadden ons niet erger kunnen vergissen. De ontmoeting mondt uit in een hechte vriendschap en een paar jaar later bezoeken wij hem thuis in het plaatsje Gray in de staat Tennessee. En omdat we in de buurt zijn, bezoeken we de stad Atlanta. Als je de officiële site van Atlanta mag geloven is het een stad waar je geweldig kunt eten en uitgaan en met “only in Atlanta must see’s” is het de meest populaire bestemming om te wonen en te bezoeken in het zuidoosten van Amerika. Ik denk dat ze gelijk hebben. Ik bezocht het Georgia Aquarium, The World of Coca-Cola (!) en CNN (!!).

Coca-cola’s world of happiness

The World of Coca-Cola
Een museum met alles over  Coca-Cola? Het kan in Atlanta. En ik vond het zo leuk! Je kunt er gratis meer dan 60 smaken Coca-Cola drinken. Geloof me, na 10 smaken is dat wel klaar. Het museum is geweldig opgezet en visueel erg aantrekkelijk met allerlei multimedia snufjes. Je kunt er met gemak een paar uurtjes rondkijken. En wat heel fijn is, het ligt naast het Georgia Aquarium en op steenworp afstand van CNN.

Georgia Aquarium
Ik duik en op het wensenlijstje van iedere duiker staat een ontmoeting met walvishaaien. Het is er alleen nog niet van gekomen. Toen ik las dat er maar liefst 4 walvishaaien te zien zijn in het aquarium van Atlanta, kon ik een bezoek niet overslaan. Maar ik voelde me er ook wat unheimisch onder. Vier immens grote vissen in een aquarium, OK een wel heel groot aquarium maar toch.. Dit kan eigenlijk niet. Ik zag ze terwijl ik in de onderwatertunnel liep. In het Engels is daar een mooie term voor, het was een awe-inspiring moment! Fantastisch om ze dan eindelijk te mogen zien. Zo groot en zo dichtbij. Maar ook het besef dat dit nooit de bedoeling kan zijn. De beperkte bewegingsruimte in het aquarium. Ik werd er een beetje droevig van.  Ja, het aquarium is ontzettend mooi aangelegd met de meest fantastische dieren waaronder zeepaardjes en lichtgevende kwallen. Beluga’s en zeehonden, ze zijn er allemaal. En toch voelt het dubbel. Een must see….hmmmmm….
P1030137

Georgia-aquariumCNN
The inside CNN tour. Voor mij een absoluut hoogtepunt. Zeg nu zelf CNN in je huiskamer zien of in het echt. Het blijft tot de verbeelding spreken. Je kunt er rondleidingen volgen door nieuwsruimten en een hapje eten naast journalisten en producenten in de foodcourt. De begane grond staat via de langste zwevende roltrap ter wereld in verbinding met de zevende verdieping. That’s where the magic happens. Zo weet ik nu eindelijk hoe de benen van Lt. Dan in Forrest Gump zijn verdwenen :)

P1030248

CNN
Mocht je dus in de buurt van Atlanta zijn of tijdens een stop-over tijd hebben, bezoek dan zeker down town Atlanta. De bovengenoemde attracties hebben we in één dag bezocht. Lekker effectief en efficiënt.

Recent Posts

Leave a Comment