Volgende week vertrek ik op de motor naar Italië. Na een roadtrip door Duitsland en de Alpen is de eindbestemming het Misano World Circuit Marco Cimoncelli. Hier gaan we het World Ducati weekend ervaren.

Talent
In een ver verleden heb ik een poging gedaan om mijn motorrijbewijs te halen. Volgens de rijinstructeur had ik talent en gevoel :) maar dat was op de rechte stukken. In de lessen die volgenden kwamen de bochten om de hoek kijken. Ik vond dat heel spannend. Ik ben niet zo groot en daardoor was het überhaupt al een hele klus om de motor op de weg te houden. Laat staan dat ik er ook nog achtjes en bochtjes mee moest maken. Na 10 lessen vond ik het wel goed en besloot ik dat ik niet geschikt ben om zelf te rijden.

corsica

Backseatdriver
Maar…ik ben daardoor wel de beste backseatdriver ooit geworden. Want er is niets leukers dan met de motor een roadtrip te maken. De vrijheid, het afzien, de bijzondere ontmoetingen en het trotseren van warmte en kou. Het voelen van de wind en het ruiken van alle buitengeuren. Daar hoef je geen bestuurder voor te zijn. Achterop ervaar je dit net zo goed. Als backseatdriver is het hard werken. Anticiperen op bochten, medeweggebruikers in de gaten houden en bij stoplichten is relaxen er niet bij. Op mijn bestuurder heeft groen licht namelijk dezelfde uitwerking als het doven van de startlampen op een circuit. Ook is het een hele uitdaging om bagage voor twee personen in twee zijkoffertjes en een topkoffer te plaatsen.

Passie
Maar goed ik zou schrijven over het ontstaan van mijn passie. Dit komt door het motor duo Charley Boorman en Ewan McGregor, wie kent ze niet :) . Ze zijn bekend van The Long Way Round en The Long Way Down. Discovery Channel zond beide reisdocumentaires een tijdje geleden uit. Met de BMW GS 1200 reisden ze onder andere over The Road of Bones in Siberië naar Amerika. En in de Long Way Down ging de motorrit van Schotland naar Kaapstad. Ik dacht maar een ding; Dat wil ik ook!

Avontuur
De motor is er en de bestuurder :) . Ervaring is ondertussen opgedaan door 0p de motor naar Corsica te rijden en volgende week naar Italië. Wij; motor, bestuurder en backseatdriver, zijn klaar voor een volgend avontuur. Op de motor richting het land van Yurts en Yaks; Mongolië!

Long way Round

Recent Posts

Leave a Comment