Dubrovnik. ETA donderdag 16.00 uur. ETD zondag 13.00. Twee volle dagen en een beetje. Veel te doen en te zien. Op weg naar pleintjes en wijntjes, foto’s en was. Een strakke is planning nodig. En gelukkig weet ik hoe dat moet :)

Klaar voor de start
Vliegen is de veiligste manier van vervoer…
En daarom roept de stewardess bij het inzetten van de landing om dat de piloten echt weten wat ze doen, ze echt vaker met noodweer zijn geland en dat we echt veilig zullen aankomen. En…..
het feit dat ik deze reiservaring kan delen, geeft aan dat de stewardess echt gelijk had :)

hotel uvala

Trapjes en meer
Na een avond en nacht met storm, hagel en regen, gaan we vrijdagochtend met de bus van het hotel naar het oude stadscentrum. In de oude binnenstad hebben we een rendez-vous  met alle passagiers van de cruiseschepen die massaal Dubrovnik aan doen. Om een goed overzicht van het oude centrum te krijgen, beginnen we met de wandeling over de oude stadsmuur. Trapjes op trapjes af, toeristen ontwijken, genieten van het prachtige uitzicht, stiekem een beetje verlangen naar de regen en hagel omdat het toch wel heel warm wordt en veel fotostops later, hebben we het rondje gelopen. Leuk, leuk! een absolute aanrader. Het centrum is een plaatje met allerlei steegjes, verborgen hoekjes, was die tussen de huizen hangt te drogen en leuke pleintjes. Echt verdwalen lukt je niet want de stadsmuur is je natuurlijke kompas.

P1090151

IMG_20150925_162452

War Photo Museum
Een klein museum, te vinden in een van de straatjes in het oude centrum. Het laat op ons een diepe indruk na. Het verdriet, pijn en angst van mensen uit oorlogsgebieden en in het bijzonder uit de omgeving van Dubrovnik, is hier op indrukwekkende manier met foto’s vastgelegd. Bijna niet te geloven dat de straatjes die nu zo gezellig en fleurig zijn, toen totaal verwoest waren.

Eten en drinken
Heerlijke ijsjes, stoofschotels, wijntjes, cappu’s en nog meer wijntjes, vis en pasta’s. Het is er allemaal en allemaal even lekker. De veel beschreven Buza bar is ondanks de drukte echt een aanrader. De zon in de zee zien zakken met een koel wijntje en goed gezelschap, priceless!

IMG-20150925-WA0025

Strand
Na twee heerlijke twee dagen dwalen in de straatjes van de oude stad, komen we er achter dat de omgeving van ons hotel ook zeer de moeite waard is. Ons hotel ligt in de oude wijk Lapad en op steen worp afstand ligt de boulevard van Lapad met allerlei kleine rotsstrandjes, hippe lounge barretjes en restaurantjes.

Hoogtepunten

  • Wijntjes drinken met uitzicht op de ondergaande zon in het Buza café.
  • Tussen de middag uitgebreid lunchen met een lokaal stoofpotje met (daar issie weer) een koel wit wijntje.
  • Hotel Uvala in de wijk Lapad.
  • Bezoek aan het War Photo Museum.
  • Rondje stadsmuur

IMG_20150925_162203 - kopie

Recent Posts

Leave a Comment