Nog een maandje wachten en dan is het zover…. Vier maanden reizen door Zuid-Amerika! Wat ben ik toch een bofkont.

Voor mij is de voorpret al een soort van reis. Maanden van te voren ben ik al bezig om routes uit te stippelen en per dag te kijken wat waar te doen en te zien is. Ik maak dus dagprogramma’s. Overigens dé reden waarom Umbrella Travel guide is ontstaan. Gedetailleerde programma’s maken is té leuk om te doen. Niet alleen voor mijzelf maar misschien ook wel voor jou :)
Natuurlijk ben ik ook realistisch en zie ik de dagprogramma’s als een houvast en leidraad. Maar zeg nu zelf, het zou toch heel jammer zijn om ter plekke nog te bedenken wat je wilt gaan doen, wat de highlights zijn en inside tips? Overigens heeft de Engelse taal een prachtig woord voor dagprogramma’s: itinerary. Klinkt leuker dan het Nederlandse woord :)

Maar om terug te komen op de titel van deze blog. 7 manieren om een (lange) reis voor te bereiden.
Ok, het kost veel tijd om alle informatie te verzamelen en je kunt niet alles lezen. Maar zo langzamerhand ben ik er aardig bedreven in en weet ik waar ik moet zoeken.

Reisblogs
Ik vind ze verslavend. Want de beste tips zijn afkomstig van mensen die er zelf zijn geweest. Heerlijk vind ik het om alle verhalen te lezen. Ik heb een rijtje van favoriete Nederlandse en Engelse reisbloggers. Je zult er versteld van staan hoeveel mensen bloggen over reizen. Om een keuze te maken welke blogs ik lees, kijk ik of er frequent wordt geschreven en of het een schrijfstijl is die mij aanspreekt.

Reisgidsen
Mijn absolute favoriet is nog steeds de Lonely Planet. En dan vooral om de praktische zaken. Gaan er bussen naar dat strandje, hoe kom je middenin de nacht van A naar B, wat zijn de leukste itinerary’s (heb je ‘m weer :) ), hoe zit het met geldzaken, inentingen en visa.

Forum
Tripadvisor en Lonely Planet hebben beide een goed forum. Als ik echt specifieke informatie wil, dan stel ik een vraag. Maar meestal is mijn vraag al eerder door een reiziger gesteld. Dan is het een kwestie van opzoeken.

Instagram
Dagelijks de mooiste foto’s bekijken. Ik volg 178 (!) reis gerelateerde Instagram accounts :) en dagelijks check ik Instagram op nieuwe inspiratie.

Pinterest
Sinds kort heb ik ontdekt dat je ook hier veel reisinformatie kunt vinden. Zoek bijvoorbeeld op “Best things to do in Ushuaia “ en je kunt kiezen uit een breed aanbod van artikelen die hierover gaan.

Vimeo
De beelden en de kwaliteit van de filmpjes zijn zo mooi. Zoek op een reisbestemming en je waant je er als het ware al.

Reisbrochures
Een cliché maar in de reisbrochures staan vaak de standaard highlights. Toch staan deze highlights garant voor prachtige ervaringen. Daarnaast doe ik meestal ook ideeën op voor leuke routes.

Dtt waren mijn 7 bronnen. Als je een reis tot in de puntjes wil voorbereiden, dan heb je er bijna een dagtaak aan :)

Je kunt natuurlijk ook een ticket kopen en gaan. Alles aan het toeval overlaten en met een open mind naar de bestemming gaan. Het kan…maar ik doe het liever op deze manier. Ik heb maanden voorpret,”ter plekke” pret en geweldige napret.

Recent Posts
Comments
  • hilda
    Beantwoorden

    Wat een super leuk geschreven blog. Helemaal zoals jij bent Rhodee. En heerlijker nog dat Jeroen er in mee gaat op deze manier. Het geeft je een houvast daar waar je onzekerheid en nieuwe dingen gaat ervaren, datgene wat je toch echt heeel graag wil in het leven en tijdens jullie reizen. Petje af. XxH

Leave a Comment