Wekelijks laat ik je een foto zien die wat mij betreft een plaatsje in de spotlight verdient. Omdat de foto een bijzonder verhaal heeft, omdat ik er zelf blij van word of omdat het een stukje van onze prachtige wereld laat zien.

Het patatje met, of broodje take-a-way kaas. Dat is de empanada in Chili. Op iedere hoek van de straat kun je ze in een winkeltje kopen. De vulling bestaat uit vegetarisch, vlees of vis. In het winkeltje op de foto, stonden rijen mensen te wachten op hun bestelling. Wij ook J . Het was het wachten waard. Een heerlijke empanada met kaas, kip en champignonnetjes. Op een plastic bordje met een cola, wat wil je nog meer.
Maar……de dag ervoor hadden we de onvergeeflijke vergissing begaan door een empanada op straat bij een stalletje te kopen. Toegegeven, het was niets. Geen smaak en een kleffe bedoening. Maar het vulde de maag zullen we maar zeggen. Allejandro, onze Spaanse leraar, verbleekte toen wij onze ervaring vertelde. Nunca, Nunca (nooit, nooit) een empanada kopen bij een straatstalletje! De verkopers hebben vaak niet genoeg geld om vlees in de supermarkt  te kopen. En er loopt genoeg loslopend vlees op straat rond in de vorm van straathonden en –katten. Dus…je raadt het al. De kans dat er stukjes hond of kat in de empanada terecht kunnen komen, is aanwezig. Natuurlijk zal dat niet altijd zo zijn en wij hebben er gelukkig niets aan overgehouden. In ons geval was het natuurlijk gewoon kip. Hoewel…het laatste stukje empanda gaven we aan een straathondje. Na dit stukje te hebben besnuffeld, liep het hondje er met een grote boog omheen. Vreemd dachten wij nog. Of wist dit hondje iets wat wij niet wisten?

p1090517

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Edwin
    Beantwoorden

    leuk om jullie reis op deze manier te volgen! veel plezier nog. Groet. Edwin

  • Erik Steen
    Beantwoorden

    Leuk jullie verhalen te lezen en de foto’s te zien. Ga zo door.

    Groeten Erik Steen

Leave a Comment