Wekelijks laat ik je een foto zien die wat mij betreft een plaatsje in de spotlight verdient. Omdat de foto een bijzonder verhaal heeft, omdat ik er zelf blij van word of omdat het een stukje van onze prachtige wereld laat zien.

20161213_144246

Pucón, een stadje in Chili, ligt in een geografisch zeer interessant én onrustig gebied. Dat komt door een actieve vulkaan. Deze vulkaan “Villarrica”, is een van de actiefste vulkanen van Zuid-Amerika. Pucón vaart daar wel bij. Geen outdoor activiteit is er te gek. Raften, paardrijden, hiken, moutainbiken, de vulkaan beklimmen (!) en badderen. En als echte die-hards, die nergens voor terugdeinzen, die iedere gelegenheid aanpakken om uit de comfortzone te komen, zijn wij gaan…..badderen.

Met gevaar voor eigen leven zijn wij onder begeleiding van een ervaren chauffeur richting de thermale baden gereden. Anderhalf uur in de auto, waarvan het laatste half uur over een levensgevaarlijke onverharde weg, met als eindbestemming de Termas Geometricas.
Zeventien heet water baden gevoed door de vulkaan. Gelegen in een jungle-achtig microklimaat. Een omgeving uit duizend en een nachten, magisch en feeëriek. Aan ons de taak om de baden waarvan de temperaturen schommelen tussen de 35 en 45 graden, te overwinnen.

We hadden hiervoor drie uren de tijd. En het is gelukt 😉 Bijna gaar gekookt maar voldaan van deze enorme kracht inspanning, reden we na drie uren moe maar voldaan terug naar Pucón.

Recent Posts

Leave a Comment