Het plaatsje Pucón in Chili ligt aan de voet van de Villarrica, een nog steeds actieve vulkaan. De vele waarschuwingsborden in het stadje helpen je daar aan te herinneren mocht je het vergeten :)
Dankzij de vulkaan is Pucón een levendig en toeristisch dorpje. Toeristisch op een relaxte en leuke manier. In de hoofdstraat vind je oneindig veel restaurantjes, barretjes en tour bureautjes waar je allerlei activiteiten kunt boeken. De omgeving is een plaatje.

Overnachten
Wij hebben geslapen in Lounge Brasil Hosteria Boutique y Cafeteria. De eigenaar komt uit Brazilië en dat zie je aan de inrichting en hoor je aan de heerlijke Braziliaanse loungemuziek die er wordt gedraaid. Het kleinschalige hotel ligt in een rustige straat op steenworp afstand van de hoofdstraat. En dan het ontbijt. Het beste ontbijt tot nu toe. Alles is zelf gemaakt. Roereitjes, verse sapjes, brood en eigengemaakte granula met yoghurt. Heerlijk! Wij hadden een eigen sfeervolle cottage. Het sanitair is basic maar de douche is warm dus wat wil je nog meer. Al met al een absolute aanrader.

Eten
Ik moet eerlijk bekennen dat we iedere keer net een verkeerde keuze hebben gemaakt. Het was het vaak nét niet. Maar bij Oma’s Café kun je heerlijk op een terras zitten met een goede koffie, gebak of lunch. En ja ik weet het, de naam….

Strand
Yep, Pucón heeft een echt strand. Gelegen aan het Lago Villarrica. Met strandstoelen en een heuse strandwacht. Het zwarte lavastrand is in de zomer gloeiend heet dus houd je slippers aan. Je kunt er heerlijke een middagje zonnen en zwemmen.

Vulkaan versus hiken
Als reiziger moet je budgettechnisch soms keuzes maken. Wij hebben ervoor gekozen om de Villarrica niet te beklimmen. Maar als ik de verhalen van andere reizigers hoor, hadden we dat waarschijnlijk wel moeten doen. Het uitzicht boven op de vulkaan is prachtig en in de krater zie je een lavameer. In plaats daarvan hebben wij een daghike gemaakt naar het nabij gelegen Huerquehue National Park. Het is een pittige klim van vijf kilometer en onderweg zie je de mooiste uitzichten en meertjes. Neem ’s ochtends de eerste bus naar het park om 8.30 uur, om 17.00 uur vertrekt deze weer. Je moet dus stevig doorlopen maar het is absoluut de moeite waard. Overigens gaat in de zomer de laatste bus om 19.30 uur terug. Hoef je iets minder door te lopen.

Baden
Thermas Geometrica. Het is een eindje rijden maar dan heb je ook een geweldige dag in deze prachtig gelegen thermen.

Dus mocht je naar Chili gaan, sla Pucón dan niet over. Je zult er een paar hele leuke dagen hebben.

img-20161215-wa0036

20161212_153255

20161212_145055

Recent Posts
Comments
  • Elly vant Hof
    Beantwoorden

    Wat een prachtige omgeving! Ik zou met liefde even de oversteek maken om dit allemaal “live” te zien.

Leave a Comment