Omdat we in de buurt zijn, besluiten we Uruguay te bezoeken. Het plan is om langs de kust te reizen tot aan Punta Diablo. Maar, we hebben geen rekening gehouden met de Argentijnse vakantieganger. Deze zoekt in de zomerperiode massaal de kustplaatsen van Uruguay op. Gevolg: weinig tot geen beschikbare hotelletjes. Daarom besluiten we om een weekje in Montevideo te blijven. Wel zo fijn om de afgelopen weken te overdenken en om deel twee van onze reis naar Ecuador en Colombia voor te bereiden.

Tot onze verrassing blijkt Montevideo heel leuk te zijn. Sterker nog, ik vond het eigenlijk veel leuker dan Buenos Aires. Wij hebben het volgende in de stad gedaan en gezien:

Hop-On Hop-Off bus
Ik dacht dat ik niet zo van het hop-on hof off’en zou zijn. Maar na Montevideo denk ik daar toch anders over. Vooral in een grote stad is het ideaal om een goed overzicht van de bezienswaardigheden te krijgen. In Montevideo krijg je in de bus een koptelefoon waarmee je alle relevante informatie hoort, opgeleukt met tango muziek. De hele tour duurt ongeveer twee uurtjes, tenzij je tussendoor uitstapt wat wel zo leuk is.

Rondleiding Teatro Solis
In dit prachtige kleine theater kun je je laten rondleiden. Een Engelstalige gids neemt ons mee om het theater te bezichtigen. Tussendoor worden we geëntertaind door twee studenten van de theaterschool.

Fietsen over de Rambla van Montevideo
De Rambla loopt helemaal langs de kust en is zo’n 22 kilometer lang. De Orange bike huur je in het oude stadscentrum. Onderweg kom je langs de mooiste McDonald’s die ik ooit heb gezien. Spierwit en in Art Deco stijl. Onderweg zijn er genoeg strandjes waar je even lekker kunt luieren. Wij fietsten door naar Playa Malvin. Daar hebben we in een strandbarretje genoten van een flesje witte wijn, salade, muziekje en het uitzicht over zee.

Vlees eten bij Mercado del Puerto
In deze overdekte markt in Ciudad Veija is het tussen de middag een gekkenhuis. De fik gaat er letterlijk in. De restaurantjes steken de BBQ aan om allerlei verschillende stukken vlees te roosteren. De geur is heerlijk en zolang je geen vegetariër bent loopt bij de aanblik ervan het water je in de mond. Een kleine waarschuwing, kijk van te voren goed wat je bestelt. En als je het niet zeker weet, wijs het vlees dan gewoon aan. Je weet dan namelijk zeker dat je geen nieren en bloedworst krijgt zoals wij, brrrrrrr.

De oude binnenstad
Ciudad Veija is klein en overzichtelijk met allerlei leuke barretjes en restaurantjes.
Daarnaast is het ook nog eens zeer fotogeniek.

Het strand
Het stadsstrand van Montevideo nodigt je uit om lekker te zonnen en te zwemmen. Je kunt er prima een dagje doorbrengen. Verwacht geen luxe, de ligbedjes en parasolletjes moet je er even bij denken.

Museo Andes 1972
Het Andes Museum is opgericht ter nagedachtenis aan de 29 Uruguayanen die stierven in de Andes in 1972 toen hun vliegtuig neerstortte. Daarnaast is het ook een eerbetoon aan de 16 mensen die het overleefden en na 72 dagen werden gered. Het museum is klein maar heel goed opgezet en absoluut de moeite waar om te bezoeken. De boodschap die je meekrijgt is dat teamwork, solidariteit en vriendschap van groot belang zijn om te kunnen overleven. De wil om te overleven was voor de overlevenden de belangrijkste drijfveer om door te gaan tot het, letterlijk, bittere eind.

Kortom in Montevideo hoef je je niet te vervelen. En mocht je graag willen shoppen, dat kan in een van de vele overdekte winkelcentra. Wij vonden het winkelcentrum bij Punta Arenas de leukste.

20170111_130934

20170112_140619

20170111_171824

Recent Posts

Leave a Comment