Wekelijks laat ik je een foto zien die wat mij betreft een plaatsje in de spotlight verdient. Omdat de foto een bijzonder verhaal heeft, omdat ik er zelf blij van word of omdat het een stukje van onze prachtige wereld laat zien.

20170119_135710

Een van mijn favoriete dingen om te doen tijdens het reizen, is het bezoeken van een lokale markt. Zo ook in Cuenca, Ecuador. En daar zag ik het liggen. Een heel varken. Aan de voorkant helemaal intact, aan de achterkant uitgehold. Het varken speelt de hoofdrol in het nationale gerecht, Hornado. Vooral op lokale markten in de Andes wordt dit gegeten.

Het varken wordt eerst in z’n geheel gekookt en daarna geroosterd. Een bordje Hornado bestaat uit varkensvlees wat kort in een grote pan wordt opgewarmd, llapingacho (een soort van balletjes aardappelpuree  met kaas) en groente.
Heerlijk als je de grote zwarte haar die erbij wordt geserveerd niet meerekent. Hele families doen zich tegoed aan deze maaltijd. Kleine kinderen sabbelen op de geroosterde varkenshuid en volwassenen doen er nog een pittig sausje overheen.

Van zo’n ervaring kan ik enorm genieten. Geen fancy pancy restaurant maar gewoon naar de lokale markt en durven te proeven en experimenteren. Soms valt het tegen maar heel vaak is het een feest voor de smaakpapillen.

Recent Posts
Comments
  • Antonia&Albert
    Beantwoorden

    Hoi reizegers ,
    Buen provecho!!! Wat een reis maken jullie mee ,
    Geniet ervan
    Gr uit Amsterdam A@A

Leave a Comment