Ecuador is een prachtig land. Je hoeft niet naar de Galapagos eilanden om er een fantastische tijd te beleven. De natuur is ongekend groen en gevarieerd. Met duizelingwekkende hogen bergen, de Amazone en mooie koloniale steden. De meeste Ecuadorianen zijn ontzettend behulpzaam, aardig en altijd in voor een praatje.

Guayaquil  (1 nacht)
Vanuit Uruguay vliegen we naar deze kustplaats. Rond een uur of negen in de avond landen we. De stad is vooral een hub naar de Galapagos eilanden en omdat wij daar niet naar toe gaan, vertrekken wij de volgende dag richting Cuenca. Tijdens de busreis naar Cuenca spreken we met een wel heel avontuurlijke jongen uit Tsjechië, Matej Balga. Hij heeft de halve wereld al befietst en is toe aan zijn volgende avontuur; een solotocht met kano over de rivieren van de Amazone vanuit Ecuador richting Brazilië. Matej heeft een Instagram account Icycleast  waar hij prachtige foto’s post over zijn belevenissen.

Cuenca (3 dagen)
Cuenca is plaatje! Het centrum heeft schitterende koloniale gebouwen, is overzichtelijk en gezellig. Tijdens ons verblijf hebben we gehiked in het nabijgelegen Cajas nationaal park en hebben wij ons twee dagen prima vermaakt in het oude centrum met pleintjes, markten en goede restaurants.

Riobamba (1 nacht)
Op weg naar Baños maken we een tussenstop van een nacht in Riobamba. Wij komen hier op een zondag aan. De stad was uitgestorven. Rolluiken voor de winkels en de restaurants die wij zagen, waren gesloten. Daar komt bij dat het weer ook nog eens grijs, grauw en nat was. Geen reclame voor Riobamba. De volgende dag scheen gelukkig de zon, waren de straten gezellig druk, werden we gewekt met dansmuziek uit een ghettoblaster voor de ochtend gymnastiek en konden we in de verte de imposante vulkaan Chimborazo, (met 6.310 meter de hoogste (dode) vulkaan van de Andes) zien liggen. Dit alles maakte Riobamba ineens een stuk leuker.

Baños (3 dagen)
Midden tussen de groene bergen en gelegen aan de voet van de actieve vulkaan Tungurahua, is Baños een outdoor stadje bij uitstek. We hebben er gehiked en zijn met de mountainbike langs watervallen gefietst. Je kunt er nog bungeejumpen en een bezoek brengen aan de thermale baden die hier in overvloed zijn. Vandaar de naam Baños :)

Quito (8 dagen)
Een ideale basis om allerlei activiteiten te ondernemen. Wij hebben musea bezocht, de TelefériQo kabelbaan genomen naar bijna 5.000 meter voor een voortreffelijk uitzicht over de stad vanaf de vulkaan Pichincha. De hop-on hop-off bus tour gedaan en met 50.000 andere Quiteños (inwoners van Quito) in Parque Carolina de zondag doorgebracht. Uiteraard hebben we Mitad del Mundo (middelpunt van de aarde Evenaar) niet overgeslagen en hebben we de thermale baden in Papallacta bezocht.

Tena (4 dagen)
Een stad gelegen aan de rand van de Amazone. Je komt er om te raften en wildwater-varen of zoals wij om een paar dagen naar de jungle te gaan.  Om precies te zijn naar onbekend, eco-vriendelijk Runa Wasi. Gerund door de Kichwa indianen.

Houd de website goed in de gaten want de komende periode volgen er uitgebreide blogs over deze prachtige bestemmingen.

P1090890

IMG-20170123-WA0012

20170203_113352-01

IMG-20170208-WA0012

Recent Posts
Comments
  • Mischa
    Beantwoorden

    Bijzondere reis zo te lezen…toch ook wel één die op mijn verlanglijst moet komen. En mooie foto’s!!!!

Leave a Comment