Wekelijks laat ik je een foto zien die wat mij betreft een plaatsje in de spotlight verdient. Omdat de foto een bijzonder verhaal heeft, omdat ik er zelf blij van word of omdat het een stukje van onze prachtige wereld laat zien.

Je verwacht het misschien niet maar zondagen in Zuid-Amerika kunnen heel saai zijn als je niet weet waar je naar toe moet. Ook in Ecuador heb ik mij verbaasd dat de straten, zelfs in de hoofdstad Quito, zo rustig zijn. Waar is iedereen gebleven?

In Parque La Carolina dus. Dit park ligt vlakbij de populaire wijk Mariscal en is gigantisch groot. Op zondag is het park vol met families die allerlei dingen ondernemen. Family time zal ik maar zeggen. Om wat te noemen; je kunt er bootje varen, hardlopen, fietsen of skaten op de grote atletiekbaan.  Je kunt er een botanische tuin bezoeken, of gewoon op je gemak door het park slenteren en uitgebreid alle mensen bekijken. Eten en drinken koop je bij de vele foodtrucks.

Een ander fenomeen in Zuid-Amerika is de zondagse Ciclovia. In Quito, maar ook in de Colombiaanse  steden zoals bijvoorbeeld Medellin en Bogota, zijn de grote hoofdstraten vanaf negen uur in de ochtend tot twee uur ’s middags verboden terrein voor auto’s. In plaats daarvan zijn de straten op zondag het domein van de …fietser. Geweldig leuk om op deze manier steden te ontdekken. Fijn voor bewoners en wie weet helpt het de natuur ook een handje.

IMG-20170129-WA0007

Recent Posts

Leave a Comment